Deputatul democrat Andrian Candu confirmă că Vlad Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat, (PD) care-i este și naș, se află în Statele Unite ale Americii (SUA). Candu zice că declarația recentă a secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, este una politică și că nici pe Vlad Plahotniuc, nici pe membrii familiei acestuia, interdicția americanilor nu-i afectează. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe Azi” de la “TVR. Moldova”. 

„Nu am discutat cu dumnealui în detalii acest subiect (…). Înțeleg că aceasta este mai mult o declarație politică, nu are efecte juridice în tot ceea ce înseamnă șederea lui în SUA, are efect pentru viză, dacă vrei să intri, dar dumnealui deja e acolo. Nu are efecte pe chestiuni legate de familie, patrimoniu, securitate, deci înțeleg că e mai degrabă o chestiune politică, făcută ca răspuns la nenumărate solicitări făcute atunci de Guvernul Maiei Sandu și Departamentul de Stat era obligat să vină cu această declarație. Poate greșesc, nu sunt expert în acest domeniu, de aceea vin doar cu opinia mea personală (…). Înțeleg că familia nu este afectată și nu-i vizează”, a declarat Andrian Candu.

La mijlocul lunii ianuarie 2020, Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat că nu-i vor mai prelungi viza de călătorie fostului deputat Vlad Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA. În acea declarație se spunea că interdicția se răsfrânge și asupra membrilor familiei lui Plahotniuc. Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!