Aproximativ 70 de pasageri, cetățeni ai diferitor state din CSI, înclusiv ai R. Moldova, au fost stopați ieri în aeroportul Sian-Seanian din China, aflat la 800 de kilometri de Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus. Compania aeriană rusească „Ural Airlines” le-a refuzat pasagerilor accesul la bordul avionului cu care urmau să zboare la Ekaterinburg. Oamenii au protestat în aeroport, scandând în limba engleză: „Vrem să plecăm acasă”.

Reprezentanții companiei aeriene au explicat că, potrivit unei decizii a Guvernului de la Moscova, începând cu 1 februarie, au dreptul să efectueze doar curse charter în China și să ia la bord doar cetățeni ai Federației Ruse.

Kommersant.ru scrie că, la cursa respectivă spre Ekaterinburg, s-ar fi înregistrat doar 10 pasageri cetățeni ai Rusiei.

„Ural Airlines” anunță că pasagerii care nu au fost primiți la bordul avionului pot solicita returnarea banilor pe care i-au plătit pentru bilete.

De la 1 februarie, Federați Rusă a interzis toate zborurile regulate spre China, cu excepția celor operate de compania „Aeroflot”, pasagerii cărora sunt direcționați la un terminal special în aeroportul Sheremetyevo din Moscova.

Infecția cu noul coronavirus continuă să facă victime în China.  Cel puțin 425 de persoane au murit, iar numărul persoanelor infectate a depășit 20 de mii, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!