/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Guvernul a pregătit o „listă amplă” cu întreprinderi ce urmează a fi scoase la privatizare în anul curent

missing
04 februarie 2020, ora 07:08

Autoritățile au deja pregătită o listă a companiilor de stat ce urmează a fi scoase la vânzare în anul curent, dar evită să divulge deocamdată despre ce întreprinderi este vorba, cu excepția „Metalferos” despre care a anunțat anterior Igor Dodon și apoi premierul Ion Chicu.

Este o listă destul de amplă a acestor întreprinderi. Acum nu pot să vă dau denumiri concrete… Lista urmează a fi aprobată de Guvern și nu o să fie corect dacă o să ies eu înainte cu careva denumiri”, a spus ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul unei emisiuni la „TVR Moldova”.

Ministrul a refuzat să spună dacă în „lista amplă” se regăsește și „Moldtelecom”, dar anterior Igor Dodon a calificat această întreprindere ca fiind una strategică, care nu poate fi nicidecum scoasă la privatizare.

Sergiu Pușcuța a precizat că, în bugetul de stat pentru 2020, au fost prevăzute 700 de milioane de lei care ar urma să fie acumulate din privatizări.

„Dacă este să le cumulăm toate sunt prea suficiente pentru acoperirea acestei cifre. Ne punem drept scop nu doar privatizarea de dragul privatizării, dar scopul este stimularea economică a sectorului real, ca aceste întreprinderi să aducă plus valoare în continuare economiei”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram