Autoritățile au deja pregătită o listă a companiilor de stat ce urmează a fi scoase la vânzare în anul curent, dar evită să divulge deocamdată despre ce întreprinderi este vorba, cu excepția „Metalferos” despre care a anunțat anterior Igor Dodon și apoi premierul Ion Chicu.

Este o listă destul de amplă a acestor întreprinderi. Acum nu pot să vă dau denumiri concrete… Lista urmează a fi aprobată de Guvern și nu o să fie corect dacă o să ies eu înainte cu careva denumiri”, a spus ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul unei emisiuni la „TVR Moldova”.

Ministrul a refuzat să spună dacă în „lista amplă” se regăsește și „Moldtelecom”, dar anterior Igor Dodon a calificat această întreprindere ca fiind una strategică, care nu poate fi nicidecum scoasă la privatizare.

Sergiu Pușcuța a precizat că, în bugetul de stat pentru 2020, au fost prevăzute 700 de milioane de lei care ar urma să fie acumulate din privatizări.

„Dacă este să le cumulăm toate sunt prea suficiente pentru acoperirea acestei cifre. Ne punem drept scop nu doar privatizarea de dragul privatizării, dar scopul este stimularea economică a sectorului real, ca aceste întreprinderi să aducă plus valoare în continuare economiei”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!