Numărul cazurilor de îmbolnăvire de cancer în Republica Moldova a crescut în ultimii ani, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Doar în anul 2018 de această maladie au fost afectate peste zece mii de persoane.

Se îmbolnăvesc în egală măsură și femeile, și bărbații, iar organele cele mai frecvente tumori maligne înregistrate în țara noastră sunt la glandele mamare, plămâni, colul uterin, rect, prostată etc.

Anual, pe data de 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, instituită cu scopul de a crește gradul de conștientizare a cancerului și pentru a încuraja prevenirea, detectarea și tratamentul acestei maladii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!