Deputații fracțiunii Partidului ȘOR intenționează să înregistreze în Parlament o inițiativă legislativă prin care să propună instituirea Curților de Jurați, formate din cetățeni, în cadrul instanțelor de judecată.

Liderul formațiunii Ilan Șor consideră că cetățenii trebuie să se implice activ în actul justiției, iar asta ar spori rata de încredere în instanțe și le-ar proteja de corupție și influență politică.

„Oamenii sunt acei care trebuie să decidă. E nevoie de introducerea urgentă în instanțele noastre a instituției Curții de jurați, așa cum acestea funcționează în statele cu tradiții în justiție”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Amintim că Ilan Șor este cercetat penal în frauda bancară și a fugit din R. Moldova în vara anului trecut, după ce Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare. Șor este căutat acum în toată lumea, fiind inclus în baza de date a INTERPOL.

Potrivit ultimelor date obținute de autoritățile de la Chișinău, acesta s-ar afla pe teritoriul Israelului.

Deși este fugar, Ilan Șor apare des în intervenții video pe rețelele sociale, pentru a comenta diverse situații sau a propune inițiative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!