/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ion Ceban dă asigurări că tarifele pentru călătoriile în microbuze nu vor fi majorate

missing
04 februarie 2020, ora 07:36

Transportatorii din Chișinău nu vor obține acordul autorităților municipale pentru majorarea tarifelor la calătoriile în microbuze, până nu vor pune în circulație mașini noi și confortabile pentru pasageri, dă asigurări primarul capitalei Ion Ceban.

„Sunt 682 de microbuze care circulă în Chișinău și încearcă astăzi să obțină un tarif majorat. Ei nu vor obține asta. Dacă vrem modificarea tarifelor, trebuie să vorbim doar de mașini noi, confortabile, care să activeze în legătură direct cu autobuzele și troleibuzele, să respecte regulamentul, să ajungă la destinație și după graficul stabilit”, a concretizat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Edilul afirmă că se lucrează acum la un plan de completare a parcurilor de autobuze și troleibuze, iar în anul curent ar urma să fie achiziționate zeci de unități noi pentru transportul public.

Nu vrem să fie 20-30 de unități, dar mult mai multe și o vom face în acest an. Transportul public are nevoie de 100-150 de autobuze noi. O sută de autobuze cu parametrii pe care îi vrem costă aproximativ 380 milioane de lei”, a spus Ceban.

Primarul a precizat că sunt analizate în prezent câteva opțiuni pentru a identifica resursele financiare necesare pentru cumpărarea acestor autobuze: credite de lungă durată, proiecte investiționale sau parteneriate publice-private.

Amintim că administratorii mai multor rute de microbuz din capitală au trimis un demers la Primărie în care au cerut să fie majorat tariful pentru călătorii, pentru că suportă pierderi enorme. Aceștia au calculat că o călătorie cu microbuzul prin capitală trebuie să coste 10 lei, dar cer măcar 6 lei, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât achită în prezent chișinăuienii.

/VIDEO/ Va fi ori nu majorat tariful la călătoriile cu microbuzele din Chișinău? Autoritățile se abțin deocamdată să comenteze

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram