Transportatorii din Chișinău nu vor obține acordul autorităților municipale pentru majorarea tarifelor la calătoriile în microbuze, până nu vor pune în circulație mașini noi și confortabile pentru pasageri, dă asigurări primarul capitalei Ion Ceban.

„Sunt 682 de microbuze care circulă în Chișinău și încearcă astăzi să obțină un tarif majorat. Ei nu vor obține asta. Dacă vrem modificarea tarifelor, trebuie să vorbim doar de mașini noi, confortabile, care să activeze în legătură direct cu autobuzele și troleibuzele, să respecte regulamentul, să ajungă la destinație și după graficul stabilit”, a concretizat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Edilul afirmă că se lucrează acum la un plan de completare a parcurilor de autobuze și troleibuze, iar în anul curent ar urma să fie achiziționate zeci de unități noi pentru transportul public.

Nu vrem să fie 20-30 de unități, dar mult mai multe și o vom face în acest an. Transportul public are nevoie de 100-150 de autobuze noi. O sută de autobuze cu parametrii pe care îi vrem costă aproximativ 380 milioane de lei”, a spus Ceban.

Primarul a precizat că sunt analizate în prezent câteva opțiuni pentru a identifica resursele financiare necesare pentru cumpărarea acestor autobuze: credite de lungă durată, proiecte investiționale sau parteneriate publice-private.

Amintim că administratorii mai multor rute de microbuz din capitală au trimis un demers la Primărie în care au cerut să fie majorat tariful pentru călătorii, pentru că suportă pierderi enorme. Aceștia au calculat că o călătorie cu microbuzul prin capitală trebuie să coste 10 lei, dar cer măcar 6 lei, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât achită în prezent chișinăuienii.

/VIDEO/ Va fi ori nu majorat tariful la călătoriile cu microbuzele din Chișinău? Autoritățile se abțin deocamdată să comenteze

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!