Uniunea Europeană va finanța proiecte de dezvoltare în localitățile din țară, fără amestecul Guvernului. Asta va fi posibil grație programului „Satul European”, care va fi lansat în acest an. Anunțul a fost făcut de către președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, după întrevederea pe care a avut-o astăzi la Bruxelles, Belgia cu mai mulți oficiali europeni. 

Maia Sandu a solicitat ca UE să continue asistența pentru R. Moldova, prin programe care să sprijine direct comunitățile, micile afaceri, presa independentă și societatea civilă.

„Am mers la Bruxelles pentru a mă asigura că R. Moldova nu dispare de pe agenda Uniunii Europene. Sunt aici pentru a transmite mesajul că, indiferent de culoarea guvernării, cetățenii R. Moldova susțin în continuare parcursul european al țării noastre și trebuie sprijiniți în eforturile lor”, a scris președinta PAS pe rețelele sociale. 

De asemenea, Maia Sandu a reiterat că reforma justiției și lupta împotriva corupției sunt condiții indispensabile pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și UE trebuie să insiste în continuare pe îndeplinirea de către guvernare a acestor angajamente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!