Expertiza economico-financiară din dosarul penal al deputatului Ilan Șor, despre care se tot vorbește în ultimii aproximativ doi ani de când procesul de judecată frânează, este suspendată, anunță reprezentanții Centrului Național de Expertize Judiciare (CNEJ). Motivul suspendării expertizei este că lipsesc anumite acte suplimentare pe care ordonatorul, adică avocatul deputatului, trebuia să le prezinte pentru efectuarea acestei, potrivit celor de la CNEJ.

„În conformitate cu prevederile art. 88 Cod procedură penală al R. Moldova, alin. (3), pct. 2) „Dacă expertului judiciar nu i se prezintă materiale suficiente pentru formularea concluziilor sau dacă întrebările puse depășesc cadrul cunoștințelor lui de specialitate, el este obligat sa refuze de a face concluzii, comunicând în scris despre aceasta organului sau instanței care a dispus expertiza judiciară, cu indicarea motivelor respective”.

În acest sens, CNEJ informează că expertiza economico-financiară judiciară va fi finalizată și expediată instanței, doar în cazul prezentării de către ordonator a materialelor suplimentare solicitate”, se menționează în comunicatul CNEJ.

Ilan Șor a fost condamnat la închisoare în prima instanță pe un termen de șapte ani, în anul 2017, pentru escrocherie și spălare de bani. Din 2018 dosarul acestuia este la Curtea de Apel Cahul. De aproape jumătate de an, ședințele în dosarul lui Șor se amână din motiv că nu este gata această expertiză, comandată de avocații deputatului.

Ultima ședință în dosarul lui ilan Șor urma să aibă loc pe 31 ianuarie 2020, dar aceasta a fost amânată.

Ilan Șor nu se află în țară din vara anului trecut. Acesta este anunțat în căutare națională și internațională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!