/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mult așteptata expertiză din dosarul Șor, care frânează procesul, este suspendată

missing
04 februarie 2020, ora 20:07

Expertiza economico-financiară din dosarul penal al deputatului Ilan Șor, despre care se tot vorbește în ultimii aproximativ doi ani de când procesul de judecată frânează, este suspendată, anunță reprezentanții Centrului Național de Expertize Judiciare (CNEJ). Motivul suspendării expertizei este că lipsesc anumite acte suplimentare pe care ordonatorul, adică avocatul deputatului, trebuia să le prezinte pentru efectuarea acestei, potrivit celor de la CNEJ.

„În conformitate cu prevederile art. 88 Cod procedură penală al R. Moldova, alin. (3), pct. 2) „Dacă expertului judiciar nu i se prezintă materiale suficiente pentru formularea concluziilor sau dacă întrebările puse depășesc cadrul cunoștințelor lui de specialitate, el este obligat sa refuze de a face concluzii, comunicând în scris despre aceasta organului sau instanței care a dispus expertiza judiciară, cu indicarea motivelor respective”.

În acest sens, CNEJ informează că expertiza economico-financiară judiciară va fi finalizată și expediată instanței, doar în cazul prezentării de către ordonator a materialelor suplimentare solicitate”, se menționează în comunicatul CNEJ.

Ilan Șor a fost condamnat la închisoare în prima instanță pe un termen de șapte ani, în anul 2017, pentru escrocherie și spălare de bani. Din 2018 dosarul acestuia este la Curtea de Apel Cahul. De aproape jumătate de an, ședințele în dosarul lui Șor se amână din motiv că nu este gata această expertiză, comandată de avocații deputatului.

Ultima ședință în dosarul lui ilan Șor urma să aibă loc pe 31 ianuarie 2020, dar aceasta a fost amânată.

Ilan Șor nu se află în țară din vara anului trecut. Acesta este anunțat în căutare națională și internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram