/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pavel Grigorciuc a rămas din nou fără avocat! Eduard Rudenco, înlăturat din procesul cu procurorul Nicu Șendrea

04 februarie 2020, ora 13:07

Pavel Grigorciuc a rămas din nou fără avocat. Eduard Rudenco a fost înlăturat din procesul în care activistul civic este învinuit că l-ar fi bătut pe procurorul Nicu Șendrea.

Anunțul a fost făcut de Pavel Grigorciuc, pe pagina sa de Facebook.

„Judecătorul Sergiu Stratan l-a înlăturat pe avocat din procesul cu procurorul Nicu Șendrea, din motiv că Eduard Rudenco figurează în calitate de martor în dosarul cu Sergiu Sîrbu”, a scris activistul civic.

Decizia a fost luată astăzi de magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani, Sergiu Stratan. Lui Pavel Grigorciuc urmează să îi fie puse la dispoziție serviciile unui avocat din oficiu, dacă nu își găsește un alt apărător până la data următoarei ședințe de judecată, programate pentru 24 februarie, ora 15:30.

Potrivit lui Pavel Grigorciuc, procurorul Nicu Șendrea nu a venit la ședința de judecată, pentru că ar avea probleme de sănătate.

Amintim că activistul Pavel Grigorciuc este învinuit că ar fi sărit la bătaie la procurorul Nicu Șendrea. Totul s-ar fi întâmplat la sediul Curții de Apel Chișinău, în septembrie anul trecut.

Grigorciuc a explicat atunci pe Facebook că procurorul ar fi încercat să-i ia telefonul și el și-a întors bunul: „Dacă asta înseamnă bătaie, atunci procurorii chiar au o problemă. Încă o dovadă a faptului că procurorii și judecătorii lui Plahotniuc continuă să saboteze schimbările din societate și încearcă să împiedice societatea civilă”.

Amintim că Pavel Grigorciuc a fost reținut la sfârșitul lunii martie, după ce l-ar fi bătut pe deputatul democrat Sergiu Sârbu. După ce a stat trei luni în izolator, a fost trecut în arest la domiciliu, iar ulterior – plasat sub control judiciar.

Grigorciuc este cercetat pentru huliganism și riscă până la cinci ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram