/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PPDA va decide până la sfârșitul săptămânii pe cine va susține la alegerile de pe circumscripția 38. Ce opțiuni ia în calcul

04 februarie 2020, ora 11:37

Partidul Platforma DA urmează să decidă până la sfârșitul acestei săptămâni ce candidat va susține la alegerile parlamentare noi de pe circumscripția numărul 38 Hâncești. O decizie finală în acest sens va fi luată de organizația teritorială a PPDA Hâncești, a anunțat într-o conferință de presă vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari, PPDA ar urma să facă o alegere între Grigore Cobzac, care candidează independent pentru parlamentarele noi de pe circumscripția 38 și reprezentantul PAS, Olesea Stamate.

„De ce situația este delicată: Este candidatul oficial înaintat de PAS și candidatul (n.r. Grigore Cobzac) la care PPDA s-a gândit în primul rând –  cel care pe 24 februarie 2019 a obținut un scor frumos de 33% la Hâncești. Al doilea moment e că Grigore Cobzac e de origine din zona Hâncești, este reprezentantul zonei, e cunoscut aici”, a menționat vicepreședintele PPDA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, existența celor doi candidați ar favoriza candidatul PSRM.

„Situația nu e deloc simplă, dar deja timpul ne presează. Avem și propunerea cu Olesea Stamate, care tot e candidatură bună, dar trebuie luate în calcul mai multe aspecte”, a explicat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele PPDA a mai vorbit și despre posibilitatea unui dialog cu PAS.

„Nu văd ce am mai putea discuta în afară de pe cine susține PPDA în circumscripția 38. Noi am spus: hai să ne conjugăm eforturile, să găsim un candidat comun, nu am fost auziți. Decizia pe care o vom lua va fi în interesul cetățenilor”, a adăugat Alexandru Slusari, care a admis că atât PPDA, cât și PAS își „regândesc parteneriatul”.

„După 4 ani, atât noi, cât și dânșii probabil regândesc acest parteneriat”, a subliniat Alexandru Slusari.

Amintim că pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția 38 Hâncești s-au înregistrat deja Olesea Stamate de la PAS, Ștefan Gațcan de la PSRM și Ion Mereuță de la PDM. De asemenea, și-au mai exprimat intenția de a candida Dorin Chirtoacă de la Blocul Politic „Unirea” și Grigore Cobzac care este candidat independent.  Cobzac a depus astăzi la CECE actele necesare pentru a fi înregistrat ca şi candidat independent în alegerile parlamentare din 15 martie 2020, în circumscripția uninominală Hînceşti, nr.38.

„Chiar dacă iniţial decizia de a candida a fost una sub formă de protest, acum sunt determinat să obţin acest mandat. Vă declar cu toată responsabilitatea că nu am agendă ascunsă. Rolul de marionetă nu este pentru mine şi în spatele meu nu stau sforari. Unicul obiectiv urmărit este să vă reprezint cu onoare şi demnitate în Parlamentul Republicii Moldova, aşa cum am mai făcut-o anterior. Sunt dintre hînceşteni şi pentru hînceşteni. Pe această cale aduc mulţumiri Partidului Unităţii Naţionale pentru decizia de a mă susţine în acest scrutin. Consider că ideea unui candidat comun proeuropean nu este compromisă definitiv. În acest sens, sunt gata să depun efort împreună cu ceilalți candidaţi înscrişi în cursa electorală”, a anunțat astăzi Grigore Cobzac.

Candidatul Partidului Politic „Șor” este Vitalie Balinschi. Acesta și-a depus ieri actele la CECE Hâncești.

Anterior, PUN și-a înaintat un candidat – pe Vlad Țurcanu, care însă s-a retras în favoarea lui Grigore Cobzac. De asemenea, Mihai Druță a fost propus de PPDA pentru această circumscripție, însă acesta a refuzat să fie candidatul formațiunii dacă nu are susținere politică din partea formațiunilor de dreapta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram