Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) are un director nou. Este vorba despre Doina Bordeianu, cea care a fost anterior director adjunct al Centrului. Aceasta a fost numită în noua funcție la ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

Doina Bordeianu lucrează la CICDE de șase ani și a fost implicată în cinci scrutine naționale, potrivit site-ului oficial CICDE.

Fostul șef al CICDE, Pavel Cabacenco a demisionat pe 10 ianuarie. Cabacenco le-a spus membrilor CEC că pleacă pentru că „sunt alte posibilități de creștere”. El a depus cererea de demisie pe 30 decembrie 2019, dar a rămas să activeze până pe 31 ianuarie 2020.

Pavel Cabacenco era director la CICDE din 11 aprilie 2017.

CICDE  a fost constituit pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC) în anul 2013 în scopul instruirii şi calificării funcţionarilor electorali, inclusiv a persoanelor din Registrul funcţionarilor electorali, perfecţionării profesionale continue a acestora, subiecţilor implicaţi în procesul electoral din Republica Moldova, precum şi altor persoane interesate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!