Autoritățile unui oraş din provincia Hunan, apropiată de Hubei, care este epicentrul epidemiei de coronasvirus, au informat că au sacrificat 18 000 de pui după confirmarea virusului gripei aviare H5N1. Informația a fost confirmată de Ministerul Agriculturii din China, transmite Bloomberg.

Virusul gripei aviare a fost descoperit într-o fermă din oraşul Shaoyang şi a provocat moartea a 4.500 de pui. Ca urmare, au fost sacrificate aproape 18.000 de păsări.

În comunicatul autorităţilor de la Beijing nu se precizează când exact a fost descoperit virusul și nici când au fost sacrificate păsările.

Din 2003, virusului gripei aviare H5N1 a omorât 455 de persoane pe plan global, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Amintim că noul coronavirus face ravagii în China, unde au murit peste 300 de persoane, iar alte câteva mii sunt internate în spital. Virusul a ajuns și în Europa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!