Curățenie cu năbădăi, în sectorul Buiucani al capitalei. Mai mulți muncitori, veniți să demonteze un loc acaparat ilegal, au fost luați la rost de către un locatar. Bărbatul nu era de acord ca să spațiul să fie distrus, pentru că a sădit copaci fructiferi, crește verdețuri și și-a amenajat un colț pentru odihnă. După intervenția lucrătorilor, de acolo au fost scoase tone de gunoi.

Când a văzut că muncitorii de la o întreprindere municipală au început să demonteze gardul și să evacueze tot ce au găsit acolo, bărbatul din imagini au început să se opună. El spune că terenul îi aparține și l-a amenajat, de-a lungul anilor, într-un loc pentru a-și depozita lucrurile.

„Noi ne-am schimbat aici ca să avem o bucățică de pământ, să avem pătrunjel, ceapă verde! – Lucrurile acestea pentru ce le-ați adunat aici? -Acolo este pentru copii nisipieră. Aici loc pentru uscarea albiturilor”.

Lucrurile luate de pe teren, au fost încărcate în remorci și duse la gunoi.

„E murdărie mare, aceasta deja e a doua mașină și două remorci de la tractor”, spune un muncitor.

Oamenii care locuiesc în apropiere au văzut cu ochi buni demolarea teritoriului și speră că așa va fi curățenie prin zonă: „În Germania nu este așa ceva, ei nu au garduri deloc, ei sădesc tuie este și frumos și verde. La noi, uitați-vă ce murdărie”, „Trebuia demult de făcut ordine peste tot, pentru că e mizerie, parcă nu știu în ce secol trăim”.

Și pretorul sectorului Buiucani a venit la fața locului. El afirmă că aici ar putea să fie amenajată o parcare, pentru că teritoriul aparține autorităților locale: „Ori va fi spațiu liber absolut, ori vom organiza locuri de parcare. -Aici sunt meri, cireși ce fel de locuri de parcare? Eu de 50 de ani am grijă de acest pământ. -Eu vă înțeleg doar că noi trăim în oraș unde spațiul este public”.

Autoritățile locale mai spun că după evacuarea gunoiului, și garajurile ridicate în preajmă urmează a fi demolate, pentru că au fost construite neautorizat.

Reporter: Cătălin GORIA

Imagini: Sergiu CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!