/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Zis și făcut! Programul de suflet al ex-premierului Filip „Un doctor pentru tine”, relansat astăzi

missing
04 februarie 2020, ora 20:32

Programul „Un doctor pentru tine”, lansat inițial de fostul premier Pavel Filip, a fost reluat de actuala conducere a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Potrivit reprezentanților ministerului, astăzi, un grup de medici a vizitat satul Măgdăcești din raionul Criuleni, unde a prestat persoanelor din localitate servicii gratuite de screening  pentru  depistarea tuberculozei și cancerului pulmonar.

„Programul „Un doctor pentru tine” va ajunge și în acest an în raioanele țării. În acest mod, asigurăm cu servicii medicale, populația din localitățile rurale, acolo unde, cu părere de rău încă ducem lipsă de specialiști pe de o parte, iar pe de altă parte, oamenii, din diverse motive, nu ajung la timp la medic. În anul 2019, datorită echipelor mobile de medici, s-a intervenit la timp în cazul unor maladii grave și au fost salvate vieți omenești”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Echipele mobile se vor afla în satele din raioanele Criuleni și Telenești, pâna pe data de 21 februarie.

Potrivit datelor MSMPS, în anul 2019, în cadrul Programului “Un doctor pentru tine”, circa 54 mii  persoane din localitățile rurale au beneficiat de examene radiologice gratuite pentru depistarea tuberculozei și a cancerului pulmonar oferite de către echipa mobilă de specialiști, cu o unitate de transport special dotată cu echipament de radiografie pulmonară.

Reprezentanții ministerului spun că au fost depistate cu patologie pulmonară 6 237 de persoane, inclusiv:  1714 cu semne radiologice sugestive pentru tuberculoză pulmonară evolutivă;  2991 persoane cu sechele dupa tuberculoză pulmonară suportată; 494 persoane cu modificari sugestive pentru procese pulmonare neoplastice, ulterior examinați la Institutul Oncologic; 2822 persoane cu semne radiologice sugestive bolilor nespecifice ale aparatului respirator.

Programul „Un doctor pentru tine” a fost lansat în anul 2018. Vara trecută, când ministerul era condus de Ala Menerenco, acesta a fost anulat. La scurt timp de la învestirea sa în funcția de premier, Ion Chicu a spus că programul va fi reluat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram