/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Avocatul Teodor Cîrnaț, despre trimiterea în judecată a fostului șef SIS: Procurorul ne duce pe o pistă greșită

missing
05 februarie 2020, ora 22:48

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, trișează și ne duce pe o pistă greșită. Este opinia avocatului Teodor Cîrnaț vizavi de anunțul de astăzi potrivit căruia fostul șef de la SIS, Vasile Botnari, a fost trimis în judecată, fiind singurul vinovat în dosarul expulzării din Republica Moldova a celor șapte profesori turci.

„Procurorul trișează și ne duce pe o pistă greșită. El (n.r. Vasile Botnari) a fost doar executorul. Ca să ajungă informația la SIS, avem și alte persoane care sunt responsabile de securitatea statului și acesta e președintele statului, așa că era imposibil ca președintele Dodon să nu cunoască informația asta”, a declarat Teodor Cîrnaț, la emisiunea „Politica” Nataliei Morari de la TV8 din această seară.

Amintim că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari va compărea pe banca acuzaților, în dosarul expulzării celor șapte profesori turci. Acesta este învinuit de abuz de serviciu. Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a lui Botnari în judecată. Totodată, foștii săi adjuncți, dar și șefa Biroului de Migrație și Azil, Olga Poalelungi, au fost scoși de sub urmărirea penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram