Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, trișează și ne duce pe o pistă greșită. Este opinia avocatului Teodor Cîrnaț vizavi de anunțul de astăzi potrivit căruia fostul șef de la SIS, Vasile Botnari, a fost trimis în judecată, fiind singurul vinovat în dosarul expulzării din Republica Moldova a celor șapte profesori turci.

„Procurorul trișează și ne duce pe o pistă greșită. El (n.r. Vasile Botnari) a fost doar executorul. Ca să ajungă informația la SIS, avem și alte persoane care sunt responsabile de securitatea statului și acesta e președintele statului, așa că era imposibil ca președintele Dodon să nu cunoască informația asta”, a declarat Teodor Cîrnaț, la emisiunea „Politica” Nataliei Morari de la TV8 din această seară.

Amintim că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari va compărea pe banca acuzaților, în dosarul expulzării celor șapte profesori turci. Acesta este învinuit de abuz de serviciu. Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a lui Botnari în judecată. Totodată, foștii săi adjuncți, dar și șefa Biroului de Migrație și Azil, Olga Poalelungi, au fost scoși de sub urmărirea penală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!