/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Codul portocaliu de vreme rea, prelungit! Ceban a convocat celula de criză. „Să nu avem surprize!”

missing
05 februarie 2020, ora 17:14

Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prelungit până mâine codul portocaliu de schimbare bruscă a vremii. În această situație, primarul capitalei Ion Ceban a convocat celula de criză. Autoritățile dau asigurări că sunt gata să înfrunte orice intemperii ale vremii, iar edilul i-a atenționat pe responsabilii serviciilor specializate să își facă bine treaba.

Responsabilii de la Exdrupo, Spații Verzi și cei de la preturi sunt convinși că vor face față cu brio oricăror situații mai puțin plăcute. Aceștia dau asigurări că au suficient utilaj în dotare și sunt gata să intervină la timp. Chiar și așa, îi atenționează pe locuitorii municipiului Chișinău circule cu prudență fie că sunt pe jos, fie că sunt la volan și să se asigure că își parchează automobilele în locuri în care nu există riscul căderii unor pomi, eventual.

Primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor săi să își facă treaba pentru a exclude surprize neplăcute.

„Vă rog să tratați cu maximă responsabilitate acest subiect. Vă rugăm să nu avem surprize în această privință”, a menționat Ion Ceban.

Potrivit meteorologilor, astăzi și mâine sunt așteptate precipitații puternice sub formă de ploaie sau chiar ninsori, pe alocuri foarte puternice. Specialiștii atenționează că pe firele electrice și crengi se vor forma depuneri de gheață sau zăpadă.

Mai mult, sunt așteptate intensificări ale vântuluiîn rafale de până la 18-23 de metri pe secundă, izolat chiar de până la 25 de metri pe secundă.

Totodată, spune meteorologii, va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș, iar temperaturile vor coborî cu 5-7 grade.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram