Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prelungit până mâine codul portocaliu de schimbare bruscă a vremii. În această situație, primarul capitalei Ion Ceban a convocat celula de criză. Autoritățile dau asigurări că sunt gata să înfrunte orice intemperii ale vremii, iar edilul i-a atenționat pe responsabilii serviciilor specializate să își facă bine treaba.

Responsabilii de la Exdrupo, Spații Verzi și cei de la preturi sunt convinși că vor face față cu brio oricăror situații mai puțin plăcute. Aceștia dau asigurări că au suficient utilaj în dotare și sunt gata să intervină la timp. Chiar și așa, îi atenționează pe locuitorii municipiului Chișinău circule cu prudență fie că sunt pe jos, fie că sunt la volan și să se asigure că își parchează automobilele în locuri în care nu există riscul căderii unor pomi, eventual.

Primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor săi să își facă treaba pentru a exclude surprize neplăcute.

„Vă rog să tratați cu maximă responsabilitate acest subiect. Vă rugăm să nu avem surprize în această privință”, a menționat Ion Ceban.

Potrivit meteorologilor, astăzi și mâine sunt așteptate precipitații puternice sub formă de ploaie sau chiar ninsori, pe alocuri foarte puternice. Specialiștii atenționează că pe firele electrice și crengi se vor forma depuneri de gheață sau zăpadă.

Mai mult, sunt așteptate intensificări ale vântuluiîn rafale de până la 18-23 de metri pe secundă, izolat chiar de până la 25 de metri pe secundă.

Totodată, spune meteorologii, va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș, iar temperaturile vor coborî cu 5-7 grade.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!