Mama care și-a abandonat copilul de doar o lună, în scara unui bloc din capitală a făcut mai multe dezvăluiri șocante despre viața sa. Aceasta a spus motivul care a făcut-o să recurgă la acest gest și a vorbit despre durerea sufletească pe care o simte. Ea a povestit cu lux de amănunte ultima zi în care l-a văzut pe copilul său.

„Eu până în ultimul moment nu am putut să dau nume la acest copil, până în ultimul moment nu am putut să o fac emoţional, moral. – Cum îi spuneai? – Prinţul meu. Eu l-am luat la piept, l-am hrănit, ştiam că e ultima oară. Mă gândeam că îl hrănesc şi ne ducem. De două ori nu l-am putut lăsa, nu mă puteam duce de lângă el. L-am îmbrăcat, l-am fotografiat, i-am pus scurta fetei care era molcăluţă și am pus-o în geantă, ca să nu-l doară la căpuşor. Am aranjat atent şi am ieşit din casă. Eu nu știam că acolo sunt camere de luat vederi. Eu eram încrezută că nu o să mă găsească. Eu seara și a doua zi mă uitam pe internet ca să-mi găsesc imaginile, să văd ce este acolo”, a povestit femeia în cadrul emisiunii „Vorbește Moldova”.

Emoționată și cu lacrimi în ochi femeia a povestit și despre momentele cele mai complicate din viața ei. Ea a dezvăluit că bebelușul pe care-l abandonase, l-a născut acasă.

„Am născut acasă. M-am pus la podea, eram în casă doar eu şi fetiţa, mă străduiam la maxim să reduc din sunetele de durere, ca să nu o trezesc pe ea şi să nu mă audă vecinii. Pe mine mă calma baia caldă, iar în momentul când la mine se începeau durerile asta mă calma. Simţeam ameţeli, îmi puteam pierde cunoştinţa, dar n-am putut asta. El avea nevoie de ajutor, se putea trezi fetiţa să-l rănească şi eu m-am ţinut să nu leşin. Eu singură i-am tăiat buricul copilului şi l-am spălat. Eu l-am învelit cu un prosop și stăteam cu el pe piept”, a explicat mama copilului abandonat.

Ea a spus că s-a despărțit de tatăl copiilor după șase luni de căsnicie, după ce bărbatul ar fi plecat peste hotare.

Când am aflat că sunt însărcinată prima oară, el mi-a spus să fac avort. Eu l-am făcut, iar a doua oară nu am mai vrut. Am născut copilul. El nu știe ce înseamnă să fii tată. Mie așa bărbat nu îmi trebuie”, a adăugat femeia.

În interviu femeia recunoaște că nu avea susținere din partea familiei, deseori fiind acuzată și judecată de apropiați. Acesta era și motivul pentru care și-a abandonat copilul de doar o lună.

„La 16 ani am făcut prima criză de nervi, prima tentativă de sinucidere. A fost o perioadă moral dificilă pentru mine. Atunci când aveam cea mare mare nevoie de mama, ea mă judeca. Lumea mă râde că nu am avut cap să învăț. Eu știam că nu o să am iarăși susținere. O să fiu judecată. Eu nu am avut susținere de la mama. Eu nu simțeam că eu pot să plec să-i spun despre vreo problemă. Ea nu mă asculta. De fiecare dată când încercam să-i spun ceva, nu îmi permitea să vorbesc până la urmă. Nu am vrut ca mama iarăși să fie judecată de lumea din sat”, a menționat aceasta.

Totuși, femeia regretă că și-a lăsat micuțul și spune că își vrea cu orice preț copilul înapoi.

Eu nu am făcut cu inimă rece. Eu îmi vreau copilul înapoi. Eu îmi iubesc mama, eu nu am vrut ca ea să sufere. Din momentul când l-am lăsat eu nu am mai trăit. Eu nu aveam poftă de viață. Aș fi gata să fac orice, doar să-mi iau copilul înapoi și să nu-i pierd pe aceștia doi. La moment scopul principal este să-mi iau băiatul. Deja dacă o să mă închidă sau nu, deja nu mai contează. Vreau să-l iau în brațe”, a spus cu lacrimi în ochi femeia.

Femeia mai are la întreținere încă doi copii. Unul ar fi în grija bunicilor, iar celălalt este alături de mamă.

Amintim că nou-născutul a fost găsit abandonat în seara zilei de 23 ianuarie, într-un cărucior, în care se afla și un bilet pe care era scrisă data, luna și anul nașterii copilului.

La 30 ianuarie aceasta a fost găsită. Femeia este originară din raionul Dondușeni și are vârsta de 25 ani. Ea și-a recunoscut vina.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Aceasta riscă amendă până la 27 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!