Experții Institutului municipal de proiectări „Chişinău Proiect” au evaluat starea Complexului memorial „Eternitate” și au  făcut deja un deviz de cheltuieli necesare pentru reparația monumentului. Potrivit planului, sunt necesare patru milioane de lei pentru reparația capitală a complexului. Guvernul a aprobat astăzi planul de acțiuni care urmează a fi realizate cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, în care se regăsește și renovarea acestui monument.

În document se mai spune că militarii Armatei Naţionale vor participa la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.

De asemenea, un grup de veteran ai celui de-al Doilea Război Mondial din Republica Moldova urmează să participe la evenimentele din capital Rusiei dedicate Zilei Victoriei.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, nu a putut spune câți bani vor fi cheltuiți pentru deplasarea veteranilor la Moscova, deoarece nu se știe exact câte persoane vor putea pleca, ținând cont că toate sunt în etate și se deplasează greu.

În nota informative a proiectului mai sunt indicate cheltuieli de 195 de mi ide lei necesare pentru confecţionarea medaliei jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Urmează a fi acordate și ajutoare materiale pentru participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru persoanele care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii, fiind antrenate de organele puterii locale la strângerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Mărimea alocațiilor nu este precizată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!