Cinci tineri, din municipiul Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 19 și 26 de ani, au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce s-a dovedit că fac parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în producerea drogurilor sintetice de tip PVP, amfetamină și marijuană. Substanțele narcotice erau vândute prin intermediul „Telegram”.   

„Suspecții au creat o rețea online prin intermediul aplicației ,,Telegram” și au racolat curieri în activitatea criminală pentru transportarea drogurilor și plasarea lor în locuri special amenajate, ulterior fiind remunerați”, informează Poliția.

Drogurile erau ascunse în locuri determinate din timp, preponderent pe teritoriul sectorului Botanica al capitalei, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării, care administra totul de la distanță.

Foto: politia.md

Polițiștii l-au identificat și pe liderul grupării, un bărbat de 35 ani, din municipiul Chișinău. Anterior el a fost condamnat pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și confiscat aproximativ trei sute de grame de droguri sintetice de tip PVP, 20 de grame amfetamină, 25 de pastile cu efect psihotrop, șapte pastile Ecstasy (MDMA), 15 grame marijuană, circa 30 de grame de praf (pastile fărâmițate).

Foto: politia.md

Oamenii legii au mai găsit un cântar electronic la scară mică, un pistol pneumatic de model ,,BAIKAL”, mijloace bănești  în sumă de 12 mii de lei, cinci telefoane mobile, un calculator, pachețele destinate ambalării drogurilor și dispozitive electronice de comunicare. Prin intermediul acestora erau administrate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

Valoarea totală a drogurilor este de circa 300 de mii de lei. Polițiștii au reținut doi suspecți. Dacă vinovăția acestora v-a fi demonstrată, ei riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!