/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Lovitură pentru justiția din România! Interceptările obținute pe anumite dosare nu mai pot fi folosite ca probe în instanță

missing
05 februarie 2020, ora 09:44

Curtea Constituâională din România (CCR) a aprobat ieri o decizie neașteptată ce vizează folosirea interceptărilor ca probe în dosarele legate de siguranța națională.

CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate privind o prevedere din Codul de procedură penală, legată de folosirea interceptărilor în procesele penale. În urma acesteia, SRI nu mai poate sesiza procurorii cu interceptări pe mandate de siguranță națională.

Astfel, sunt puse în discuție și dosarele de crimă organizată, trafic de droguri, trafic de persoane sau criminalitate cibernetică, au explicat specialiștii pentru Digi24.ro.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram