Curtea Constituâională din România (CCR) a aprobat ieri o decizie neașteptată ce vizează folosirea interceptărilor ca probe în dosarele legate de siguranța națională.

CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate privind o prevedere din Codul de procedură penală, legată de folosirea interceptărilor în procesele penale. În urma acesteia, SRI nu mai poate sesiza procurorii cu interceptări pe mandate de siguranță națională.

Astfel, sunt puse în discuție și dosarele de crimă organizată, trafic de droguri, trafic de persoane sau criminalitate cibernetică, au explicat specialiștii pentru Digi24.ro.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!