După demisia de săptămâna trecută a directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Mihail Rusu, Guvernul a aprobat astăzi o nouă demisie, cea a vicedirectorului instituției Vadim Dermenji.

Acesta a depus cerere de demisie din proprie inițiativă, a precizat ministrul Economiei.

Amintim că la conducerea APP, care se ocupă de privatizări, a fost numit fostul avocat al lui Igor Dodon,  Ghenadie Țepordei. Premierul Ion Chicu a spus că nu vede o problemă în faptul că acesta a apărat anterior interesele președintelui și a declarat că nici nu știa că Țepordei este avocat.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a anunțat că autoritățile au deja pregătită o listă a companiilor de stat ce urmează a fi scoase la vânzare în anul curent, dar a evitat să divulge deocamdată despre ce întreprinderi este vorba, cu excepția „Metalferos” despre care a anunțat anterior Igor Dodon.

„Este o listă destul de amplă a acestor întreprinderi. Acum nu pot să vă dau denumiri concrete… Lista urmează a fi aprobată de Guvern și nu o să fie corect dacă o să ies eu înainte cu careva denumiri”, a spus ministrul.

Guvernul a pregătit o „listă amplă” cu întreprinderi ce urmează a fi scoase la privatizare în anul curent

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!