/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O nouă demisie la Agenția Proprietății Publice care se ocupă de privatizări

missing
05 februarie 2020, ora 16:08

După demisia de săptămâna trecută a directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Mihail Rusu, Guvernul a aprobat astăzi o nouă demisie, cea a vicedirectorului instituției Vadim Dermenji.

Acesta a depus cerere de demisie din proprie inițiativă, a precizat ministrul Economiei.

Amintim că la conducerea APP, care se ocupă de privatizări, a fost numit fostul avocat al lui Igor Dodon,  Ghenadie Țepordei. Premierul Ion Chicu a spus că nu vede o problemă în faptul că acesta a apărat anterior interesele președintelui și a declarat că nici nu știa că Țepordei este avocat.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a anunțat că autoritățile au deja pregătită o listă a companiilor de stat ce urmează a fi scoase la vânzare în anul curent, dar a evitat să divulge deocamdată despre ce întreprinderi este vorba, cu excepția „Metalferos” despre care a anunțat anterior Igor Dodon.

„Este o listă destul de amplă a acestor întreprinderi. Acum nu pot să vă dau denumiri concrete… Lista urmează a fi aprobată de Guvern și nu o să fie corect dacă o să ies eu înainte cu careva denumiri”, a spus ministrul.

Guvernul a pregătit o „listă amplă” cu întreprinderi ce urmează a fi scoase la privatizare în anul curent

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram