Republica Moldova se află sub atenționare de cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de azi și în zilele următoare vor cădea precipitații abundente în întreaga țară. Astăzi, ne așteptăm la precipitații sub formă de lapoviță.

Temperaturile aerului azi vor oscila la nord între +2…+5 grade Celsius, în centru vor fi +3…+6 grade, iar la sud, +4…+7 grade Celsius.

La noapte se va răci însă până la -7 grade la nord, -6 grade în centru și -4 grade la sud.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), schimbarea bruscă a vremii se datorează unui ciclon atlantic, care traversează inclusiv teritoriul Republicii Moldova.

„Vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi -depuneri complexe. Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș”, se menționează în mesajul SHS.

Atenționarea va fi valabilă și mâine, 6 februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!