/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Republica Moldova, sub cod portocaliu de vreme rea. Vor cădea precipitații abundente în toată țara

missing
05 februarie 2020, ora 07:10

Republica Moldova se află sub atenționare de cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de azi și în zilele următoare vor cădea precipitații abundente în întreaga țară. Astăzi, ne așteptăm la precipitații sub formă de lapoviță.

Temperaturile aerului azi vor oscila la nord între +2…+5 grade Celsius, în centru vor fi +3…+6 grade, iar la sud, +4…+7 grade Celsius.

La noapte se va răci însă până la -7 grade la nord, -6 grade în centru și -4 grade la sud.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), schimbarea bruscă a vremii se datorează unui ciclon atlantic, care traversează inclusiv teritoriul Republicii Moldova.

„Vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi -depuneri complexe. Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș”, se menționează în mesajul SHS.

Atenționarea va fi valabilă și mâine, 6 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram