Salariile deputaților au crescut în luna ianuarie cu peste patru mii de lei, dezvăluie parlamentarul Dumitru Alaiba într-o postare pe Facebook. Deputatul se întreabă de ce președintele Igor Dodon nu se laudă și cu aceste majorări, așa cum a făcut-o cu indexarea pensiilor de două ori pe an și acordarea ajutoarelor unice de 700 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

„Știți cu ce nu se laudă Dodon? Cu faptul că anul acesta a crescut salariul deputaților cu vreo 4 mii de lei. Cu asta nu se laudă. Am mari dubii că de la asta deputații vor munci mai bine. Cine a venit să muncească va munci, iar cine a venit pentru altceva – nu”, a scris Dumitru Alaiba.

Acesta a fost atacat ulterior de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament Dumitru Alaiba și l-a acuzat că distribuie fake news-uri.

Astăzi, părintele trollilor din R. Moldova a lansat un alt fals, precum că deputaților le-au fost majorate salariile cu patru mii de lei.  Admit că lui în cont i-au venit cu 4 mii de lei mai mult, dar salariile deputaților nu au fost majorate”, a scris Răileanu.

Pentru a-și proba declarațiile, Dumitru Alaiba a făcut publice două bonuri de salariu pe care le-a primit. În unul dintre ele, eliberat în martie 2019, figurează suma de 13 940 lei, iar în cel de-al doilea, din ianuarie 2020 – suma de 18 130 lei.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!