/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Salariile deputaților au fost majorate cu patru mii de lei. Alaiba: „Dodon se laudă cu indexarea pensiilor, de ce nu se laudă și cu asta”?

missing
05 februarie 2020, ora 17:27

Salariile deputaților au crescut în luna ianuarie cu peste patru mii de lei, dezvăluie parlamentarul Dumitru Alaiba într-o postare pe Facebook. Deputatul se întreabă de ce președintele Igor Dodon nu se laudă și cu aceste majorări, așa cum a făcut-o cu indexarea pensiilor de două ori pe an și acordarea ajutoarelor unice de 700 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

„Știți cu ce nu se laudă Dodon? Cu faptul că anul acesta a crescut salariul deputaților cu vreo 4 mii de lei. Cu asta nu se laudă. Am mari dubii că de la asta deputații vor munci mai bine. Cine a venit să muncească va munci, iar cine a venit pentru altceva – nu”, a scris Dumitru Alaiba.

Acesta a fost atacat ulterior de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament Dumitru Alaiba și l-a acuzat că distribuie fake news-uri.

Astăzi, părintele trollilor din R. Moldova a lansat un alt fals, precum că deputaților le-au fost majorate salariile cu patru mii de lei.  Admit că lui în cont i-au venit cu 4 mii de lei mai mult, dar salariile deputaților nu au fost majorate”, a scris Răileanu.

Pentru a-și proba declarațiile, Dumitru Alaiba a făcut publice două bonuri de salariu pe care le-a primit. În unul dintre ele, eliberat în martie 2019, figurează suma de 13 940 lei, iar în cel de-al doilea, din ianuarie 2020 – suma de 18 130 lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram