/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ 50 de copii coriști din Tiraspol au umplut un troleibuz din capitală cu vocile lor. Elevii au descoperit, totodată, Chișinăul

missing
05 februarie 2020, ora 23:55

50 de copii coriști din Tiraspol au umplut un troleibuz din Chișinău cu vocile lor uimitoare. Pe ritmuri muzicale, artiștii începători au cutreierat capitala pentru a-i descoperi principalele atracții turistice. După călătoria inedită, copiii au participat la o repetiție comună, cu alți o sută de muzicieni, pentru ca peste două zile să susțină un concert, dar deja la Tiraspol.

În compania profesorilor, cei 50 de copii au făcut cunoștință cu principalele obiective turstice ale Chișinăului. Au avut și un ghid pe potrivă.

„Foarte vesel, nu am știut că Chișinăul are cinci sectoare”, a spus o elevă.

„A fost uimitor că și pe așa timp posomorât, oamenii sunt foarte pozitivi”, a mărturisit o altă fetiță.

Una dintre puținile voci masculine din cor este și cea a lui Vladimir. Băiatul ne-a povestit că astăzi a venit la școală cu noaptea-n cap, de la ora 06:00, ca nu cumva să scape autobuzul spre Chișinău, orașul în care visează să-și continuie studiile muzicale.

„Ador să cânt, nu pot trăi fără muzică. 00:05-00:08 Mi-a fost frică că o să mă uite acolo”, ne-a povestit băiatul.

Deși păreau să asculte ghidul cu atenție, datele istorice le-au cam dat bătăi de cap tinerilor. Iar alții spun că au remarcat diferențele dintre Tiraspol și Chișinău.

„Tiraspolul este o capitală necunoscută, de aceea nu este așa ca în Moldova”, a spus o fată.

„Mai multe obiective turistice sunt. În Tiraspol nu prea avem multe”, a spus o altă elevă.

Pentru ca muzicienii din stânga Nistrului să vadă cât mai multe atracții turistice, a fost întocmit un traseu special, prin trei sectoare.

„Spre Buiucani, ieșim la Universitatea de Stat, pe Ștefan cel Mare și spre Gara Feroviară”, a spus șoferul de troleibuz.

„Să se simtă ca acasă, să vadă instituțiile noastre, parcurile, muzeele, ceea cu ce ne mândrim cel mai mult în Chișinău”, a spus ghidul turistic Elena Scobioală.

Mai târziu, copiii au mers și la o repetiție generală, pentru a se pregăti de un concert simfonic spectaculos, ce va avea loc pe 7 februarie, doar că deja la Tiraspol. În total, vor fi implicați 150 de artiști de pe ambele maluri ale Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram