/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Fără prezentarea vreunui raport, comisia care a investigat puciul anticonstituțional și-a încheiat activitatea. Solicitarea unui deputat PPDA

missing
05 februarie 2020, ora 13:13

Comisia parlamentară, care a investigat tentativa puciului anticonstituțional din perioada 7 – 14 iunie, și-a încheiat activitatea de drept. Asta chiar dacă membrii acesteia urmau să prezinte un raport în fața Parlamentului, privind ancheta desfășurată. Prin urmare, deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Dinu Plîngău, tot el membru al comisiei, a pregătit un proiect de hotărâre, care prevede prelungirea termenului. 

Potrivit parlamentarului, membrii comisiei au investigat acest caz demn, însă ulterior, din cauza unor voințe politice, activitatea comisiei a fost îngreunată. Alesul poporului a spus că de mai multe ori a fost schimbat președintele și au avut loc niște alegeri în urma cărora comisia nu a activat.

„Ca ultimă speranță de a ne încadra în câmpul legal, astăzi voi înregistra un proiect de hotărâre ce ține de prelungirea mandatului de activitate a comisiei. În cazul în care va fi respins proiectul de hotărâre vom acționa în consecință”, a declarat Dinu Plîngău.

De asemenea, deputatul a mărturisit că nu a reușit în calitate de parlamentar să obțină de la unele instituții de stat informații de interes public, care se află sub grif secret, întrucât reprezentanții acestora s-au opus.

„S-a tergiversat prezentarea unor documente. Altele care au fost prezentate nu includeau informații de interes public. Rămâne mâine să vedem dacă plenul Parlamentului revine în câmpul legal pentru activitatea acestei comisii, în caz contrar, voi prezenta personal o sinteză a acestor investigații. Dacă va fi prelungit termenul de activitate, voi cere să fie discretizate anumite informații”, a mai precizat deputatul.

La sfârșitul lunii decembrie activitatea Comisiei parlamentare ce anchetează puciul anticonstituțional a fost extinsă cu un termen de până la 60 de zile, la propunerea președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova.

Deputați iau motivate că cetățenii trebuie să cunoască adevărul despre acea „săptămâna de focdin politică din perioada 7-14 iunie, când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram