Tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat, însă nu toate mijloacele de transport oferă condiții de tip confort. Peste 10% dintre vehiculele de rută nu se încadrează atât în prima, cât și în a doua categorie de confort. Despre aceasta au comunicat în cadrul unei conferințe de presă reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI).  

Autoritățile explică majorarea tarifului în modul următor. Pentru a ridica nivelul de confort, operatorii au nevoie de mijloace financiare, iar o sursă suplimentară de bani o reprezintă ridicarea tarifului pentru călătorie. Astfel, operatorii au posibilitatea până pe 1 octombrie să se conformeze cerințelor.

„Categoria a doua de confort standard, pentru care este aplicat tariful de 60 de bani per kilometru presupune: o anumită distanță între scaune, eliminarea ruginii și fixarea plafonului, scaunelor, podelei. Pentru categoria superioară de confort, distanța între scaune trebuie să fie mai mare, iar microbuzul necesită să fie dotat cu sistem de aer condiționat și de încălzire”, a comunicat reprezentatul MEI.

Agenția Națională de Transport Auto (ANTA) va monitoriza online în timp real, prin intermediul unei aplicații, procedurile de clasificare pe confort a mijloacelor de transport, care se vor desfășura la stațiile tehnice.

La 1 ianuarie erau 17 stații autorizate pentru realizarea clasificării pe categorii de confort, în prezent numărul acestora a crescut la 24. Acestea sunt amplasate în Chișinău, Bălți, Briceni, Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Orhei, Cahul, Călărași, Nisporeni, Hîncești, Telenești și Soroca.

Precizăm că tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat de la 48 de bani per kilometru la 60 de bani. Din luna februarie, în mijloacele de transport care vor oferi condiții de tip „confort” vor fi aplicate tarife de 70 de bani per kilometru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!