O femeie din raionul Ialoveni a fost condamnată la 16 ani de închisoare și obligată să achite în folosul statului cheltuieli judiciare, legate de extrădarea sa din Grecia, în sumă de 33 de mii de lei. Aceasta a fost găsită vinovată de trafic de persoane și copii.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2014 – 2016, sub pretextul unui loc de muncă bine plătit, învinuita a racolat șapte tinere din familii social-vulnerabile, printre care şi o minoră, pe care le-a transportat şi obligat să se prostitueze în Turcia. Zilnic, acestea erau obligate să presteze servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, iar venitul era practic în totalitate colectat de inculpată, victimelor revenindu-le doar o mică parte din el.
Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale.
Inculpata a fost reținută anul trecut în Grecia după ce a fost anunțată de autoritățile Republicii Moldova în căutare internațională. La solicitarea procurorilor moldoveni, aceasta a fost extrădată, deferită justiției și trasă la răspundere penală în statul nostru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!