/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Coronavirus: Kremlinul măsoară temperatura participanţilor la evenimentele cu Putin

06 februarie 2020, ora 18:48

Kremlinul a început să verifice în mod sistematic temperatura participanţilor la evenimentele la care preşedintele Vladimir Putin participă din cauza temerilor legate de răspândirea noului coronavirus, scrie comisarul.ro.

Este o măsură de precauţie“, a comentat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov pentru agenţia de presă RIA Novosti, în timp ce jurnalişti acreditaţi la preşedinţia rusă care se îndreptau joi spre Kremlin pentru un eveniment s-au trezit că li se ia temperatura.

El a adăugat că această măsură îi vizează pe toţi participanţii la evenimente la care preşedintele rus, în vârstă de 67 de ani, este prezent.

Există o nouă procedură de control acum la Kremlin: o persoană cu o cameră termică în mână vă ia temperatura“, indicase anterior pe Facebook jurnalistul Anton Jelnov de la televiziunea independentă Dojdi.

Potrivit RIA Novosti, toţi jurnaliştii acreditaţi la Kremlin au trecut prin această verificare a temperaturii înainte de începerea unei reuniuni a Consiliului de Stat joi. Măsura a fost introdusă pentru a evita propagarea noului coronavirus.

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pentru moment de autorităţi pe teritoriul rus. De la începutul epidemiei, Rusia a adoptat o serie de măsuri, între care închiderea frontierei sale cu China, care se întinde pe 4.250 kilometri.

Anul trecut, preşedintele rus îşi adusese propria cană termică din ceramică la un dineu al G20 la Osaka (Japonia), atrăgând întrebări din partea internauţilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram