/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ De ce discursul președintelui Dodon de la APCE a fost tradus în limba „moldovenească” e un mister și pentru ministrul de Externe Ciocoi

missing
06 februarie 2020, ora 10:53

Faptul că discursul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost tradus în limba „moldovenească” l-a uimit și pe ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi. Acesta zice că decizia de a indica pe panoul din sala unde a avut loc ședința APCE sintagma de „limbă moldovenească” aparține secretariatului Consiliului Europei. 

„Eu tot am rămas mirat de ce pe panou a fost limba moldovenească. Limba în care se vorbește de la tribună nici nu este menționată, se indică limba în care acest discurs este tradus. Decizia aparține exclusiv secretariatului Consiliului Europei”, a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele Igor Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței APCE la finele lunii ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram