Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au cerut să fie chemați la audieri în Parlament ministrul Economiei, Anatol Usatîi și ministra Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, pentru a explica majorarea tarifelor pentru călătoriile în transportul interurban și ce ajutor ar putea primi persoanele cu venituri mici, pentru a compensa parțial cheltuielile la transport.

„Decizia Ministerului Economiei a fost una superficială. Sunt curios să aud de ce în Chișinău nu este posibilă majorarea tarifului la călătorii, chiar dacă din 2006 nu s-a schimbat tariful, iar ministrul Usatîi a acceptat această majorare la rutele interurbane, chiar dacă tarifele s-au majorat în 2013”, a declarat deputatul Alexandru Slusari.

Ministra Viorica Dumbrăveanu ar urma să explice deputaților cum vor fi ajutați cetățenii cu venituri mici să facă față majorărilor pentru călătoriile în transportul interurban.

Alexandru Slusari a adăugat că deputații au întrebări la ministrul Economiei și la subiectul „reparația drumurilor” și a anunțat că intenționează să se adreseze la Procuratură cu o plângere.

Chiar azi dimineață am primit o informație. Ministrul Economiei este un mincinos și urmează să înaintăm un demers la Procuratură vizavi de acțiunile domnului Usatîi pe subiectul drumurilor”, a declarat Slusari, fără a oferi alte detalii. Anterior, deputatul ceruse informații de la autorități despre organizarea licitațiilor pentru reparația drumurilor și a acuzat Ministerul Economiei că ar încerca să aranjeze licitațiile publice  la comanda președintelui Igor Dodon, care ar avea înțelegeri cu anumiți agenți economici.

Propunerea PPDA de a-i chema la raport pe cei doi miniștri nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi introdusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!