/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Atenție, șoferi! Pe unele porțiuni de drum s-a format ghețuș. Au fost împrăștiate tone de material antiderapant

missing
06 februarie 2020, ora 16:27

Trei mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile naționale în această noapte de către întreprinderile rutiere din teritoriu. Alți 171 de muncitori au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea a lunecușului. În total, au fost antrenate 177 de utilaje speciale.

Lucrările au demarat, după ce în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi de până la minus șapte grade Celsius, iar în centrul țării, pe parcursul nopții, au început să cadă precipitații sub formă de lapoviță, care treptat s-au transformat în ninsori. Acestea s-au extins apoi în sudul republicii.

„Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali a drumurilor și după necesitate se intervine. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată”, informează Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Specialiștii atenționează că pe unele porțiuni de drum s-a format lunecuș.

Autoritățile recomandă șoferilor să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram