Trei mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile naționale în această noapte de către întreprinderile rutiere din teritoriu. Alți 171 de muncitori au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire și combaterea a lunecușului. În total, au fost antrenate 177 de utilaje speciale.

Lucrările au demarat, după ce în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi de până la minus șapte grade Celsius, iar în centrul țării, pe parcursul nopții, au început să cadă precipitații sub formă de lapoviță, care treptat s-au transformat în ninsori. Acestea s-au extins apoi în sudul republicii.

„Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali a drumurilor și după necesitate se intervine. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată”, informează Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Specialiștii atenționează că pe unele porțiuni de drum s-a format lunecuș.

Autoritățile recomandă șoferilor să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!