După ce au votat împreună cu PDM amendamentul propus de democratul Vladimir Cebotari la Legea bugetului, datorită căruia salariile deputaților au crescut cu 4000 de lei, socialiștii dau înapoi și anunță că vor înregistra o inițiativă prin care vor cere Guvernului să anuleze prevederile care vizează lefurile deputaților. Opinia publică a fost scandalizată ieri după ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a anunțat că salariile legislatorilor au fost majorate cu 4000 de lei și aceștia ridică peste 18 mii de lei pe lună. 

Guvernul a venit în Parlament cu un concept al Legii bugetului care prevede mai multe majorări de salarii. Guvernul a introdus pe lângă alte instituții publice și Parlamentul R. Moldova… PSRM iese cu o inițiativă ca acest proiect să fie modificat și deputații să fie excluși, doar deputații, nu și alți angajați ai Parlamentului”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Acesta a precizat că a primit pentru luna ianuarie, în calitate de vicepreședinte de Parlament, doar 8000 de lei, pentru că Parlamentul a fost în vacanță, de aceea nu a văzut o majorare de salariu.

„Noi mereu am stat pe poziții de echitate socială și am fost mult mai consecvenți decât acei care astăzi încearcă să facă un PR public și aruncă doi bani în spațiul public”, a adăugat Batrîncea, cu referire la deputații PAS care au dezvăluit ieri că le-au fost majorate salariile cu patru mii de lei, începând cu 1 ianuarie 2020.

La briefingul de presă, alături de Vlad Batrîncea, a ieșit și deputata Adela Răileanu, care ieri a negat majorările de salarii și l-a atacat dur pe deputatul Dumitru Alaiba, numindu-l „troll” și acuzându-l că lansează fack news-uri. Deputata nu a scos niciun cuvânt la briefing.

Între timp, Răileanu a șters postarea de ieri de pe Facebook, care îl viza pe colegul său de Parlament Dumitru Alaiba și a pus alta despre inițiativa PSRM de a tăia salariile deputaților.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!