Salariile deputaților au crescut de la 1 ianuarie curent cu 4 182 de lei datorită unei prevederi incluse în Legea bugetului și acceptată de Guvernul Chicu.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco a explicat că a crescut valoarea de referință a salariului de funcție a deputaților de la 1 000 de lei la 1 300 de lei. Astfel, parlamentarii au ajuns să ridice lunar 18 122 lei față 13 940 lei, cât primeau anul trecut.

Amendamentul respectiv la proiectul legii bugetului (votată de PD și PSRM) a fost înaintat de deputatul PD Vladimir Cebotari Guvernul Chicu a acceptat amendamentul fără nicio obiecție! Cum se spune pe la ei, „deja e mai bine”. Cu Dodon care dă bani deputaților tot așa cum dădea și Plahotniuc…”, a comentat Litvinenco și a atașat un extras din sinteza amendamentelor, care atestă că propunerea de majorarea a valorii de referință a salariului de funcție a deputaților a venit de la Cebotari.

 

„Ceea ce nu se va spune niciodată pe la canalele oligarhice (acum aflate în gestiunea lui Dodon) este că guvernarea PD-PSRM a crescut salariile deputaților. Dar nu cu câteva sute de lei, așa cum s-a făcut în cazul oamenilor simpli. Ci, atenție, cu 4182 lei!”, s-a arătat indignat deputatul PAS.

Informația despre majorările de salarii a fost făcută publică ieri de un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a fost imediat atacat de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a acuzat că lansează fack news-uri și l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament. După ce Dumitru Alaiba a postat bonurile de salariu, pe care le-a primit, Adela Răileanu și-a șters postarea de pe profilul său de Facebook.

Salariile deputaților au fost majorate cu patru mii de lei. Alaiba: „Dodon se laudă cu indexarea pensiilor, de ce nu se laudă și cu asta”?

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!