Vulcănești, Cantemir și Taraclia sunt cele mai afectate raioane de lipsa curentului electric în urma vântului puternic de noaptea trecută, informează reprezentații companiei furnizoare de electricitate. Azi-dimineață, către ora 10.00, 33 de localități nu aveau curent. 

Potrivit reprezentanților companiei, în urma vântului puternic au căzut arbori și crengi peste liniile electrice, iar unii piloni au fost doborâți.

„Pentru desfășurarea operativă a lucrărilor de restabilire a serviciului în teren activează 98 de echipe mobile cu scopul de a restabili furnizarea energiei electrice către consumatorii râmași fără energie în urma intemperiei. Deoarece vântul suflă puternic în continuare, în special în locuri deschise, lucrările de restabilire a rețelelor deteriorate lucrările se desfășoară cu dificultate, dar odată cu ameliorarea stării vremii acestea vor fi încheiate mai rapid, cu respectarea strictă a securității de către personalul nostru implicat”, informează reprezentanții furnizorului de electricitate.

Foto: Premier Energy

Totodată, furnizorul atenționează oamenii să fie atenți în condițiile meteo actuale de cod galben de vânt puternic și vine cu recomandări:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informați în regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

Codul galben de intensificări ale vântului va fi valabil pe parcursul zilei de azi și mâine.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!