Unul dintre cei mai mari elefanţi din Africa, pahiderme ai căror colţi uriaşi ajung până la pământ, a murit din cauze naturale, a anunţat miercuri Serviciul pentru fauna sălbatică din Kenya (KWS), transmite Agerpres.

Marele Tim a fost unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi. Acest elefant celebru a marţi dimineaţă la vârsta de 50 de ani“, a anunţat KWS într-un comunicat.

Elefantul a murit din cauze naturale în Parcul Amboseli, în sudul Kenyei. Trupul său va fi transportat în capitala Nairobi unde va fi împăiat pentru a fi expus la Muzeul naţional.

Tim a supravieţuit atacurilor braconierilor şi ale fermierilor mânioşi. Medici veterinari ai KWS i-au acordat îngrijiri medicale elefantului după ce acesta a fost atacat cu o suliţă care i-a străpuns urechea şi s-a rupt în zona umărului.

Activiştii pentru mediu estimează că în Africa mai trăiesc doar câţiva zeci de elefanţi ai căror colţi ating pământul.

Ei sunt ţinta preferată a braconierilor care caută elefanţi cu cei mai lungi fildeşi.

În ultimul deceniu, numărul elefanţilor africani s-a redus cu 110.000 ajungând la 415.000 de exemplare.

Aproximativ 30.000 de elefanţi africani sunt în fiecare an victime ale braconajului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!