/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Medicul chinez care a încercat să avertizeze lumea în privința coronavirsului a murit

06 februarie 2020, ora 19:47

Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze populația privind efectele coronavirusului a murit, scrie Digi24. 

Li Wenliang, un doctor de 34 de ani din Wuhan, le-a spus prietenilor săi să își avertizeze discret cunoscuții. La câteva ore, mesajul său s-a viralizat pe internet, iar numele lui nu a fost șters din mesaj.

Când am văzut mesajul circulând online mi-am dat seama că lucrurile au scăpat de sub control și că probabil voi fi pedepsit“, a povestit acesta.

La scurt timp, Li a fost acuzat de lansarea de zvonuri false de către poliția din Wuhan. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa.

În prezent, coronavirusul a ucis peste 500 de oameni și a infectat peste 27.000 de oameni la nivel mondial.

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

“Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV”, a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram