/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Mișcarea politică UNIREA cere demisia ministrului de Externe, după declarația „halucinantă” referitoare la războiul de pe Nistru

missing
06 februarie 2020, ora 15:43

Mișcarea politică UNIREA califică declarațiile ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, precum că armata Federației Ruse dislocată în regiunea transnistreană a intervenit pentru a opri vărsările de sânge în timpul războiului de pe Nistru, ca fiind „halucinantă” și cere demisia oficialului.

„Ciocoi a vorbit în calitate de vasal al Federației Ruse și un promotor al politicii imperialiste al Federației Ruse în R. Moldova, ce constă în declanșarea conflictelor pe teritorii străine pentru „apărarea” păcii… UNIREA cere demisia lui Ciocoi pentru incompatibilitate cu funcția pe care o deține, după asemenea declarații”, se spune într-un comunicat de presă emis de mișcarea politică.

Potrivit membrilor UNIREA, Federația Rusă a fost cea care a declanșat războiul de pe Nistru prin atacurile asupra posturilor de poliție moldovenești, iar trupele de ocupație ale armatei rusești staționează ilegal din 1992 pe teritoriul de est al R. Moldova, chiar dacă, în 1999, la summit-ul OSCE de la Istanbul, Rusia şi-a asumat prin semnătură angajamentul de a-şi retrage întregul arsenal de arme şi muniţii din R. Moldova, fapt confirmat și prin rezoluția ONU din 22 iunie 2018.

Tindem să credem că această declarație iresponsabilă a lui Ciocoi, care nu reflectă adevărul, este doar strict opinia sa personală și nicidecum o poziție oficială a autorității pe care o conduce”, se mai spune în comunicat.

Și deputații s-au arătat indignați de declarațiile ministrului de Externe.

Rusia e marele pacificator care a intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”?! Am ajuns să o citesc și pe asta! Declarațiile ministrului Ciocoi precum că Rusia a fost „un sol de pace cu năframă-n vârf de băț” sunt o palmă dată tuturor cetățenilor acestei țări care cunosc adevărul istoric! Este o lipsă absolută de respect față de participanții la acest război care țin minte bine cum s-a întâmplat totul! Ministrul de Externe ar trebui să fie o persoană care face declarații responsabile și adevărate. Or propagandă de partid, manipularea opiniei publice și distorsionarea adevărului istoric sunt inadmisibile! Rușine! Plecați!”, a scris pe Facebook, deputata PAS, Doina Gherman.

Vedeți mai jos declarațiile făcute astăzi de ministrul Aureliu Ciocoi, care au provocat discuții aprinse în spațiul public.

/VIDEO/ Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi: Rusia a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram