A fost declarată oficial epidemie de gripă în România. Anunțul a fost făcut, astăzi de autoritățile române. 

Potrivit Centrului Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile, în săptămâna 27.01.2020 –02.02.2020, s-a înregistrat o crestere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei saptamani anterioare), activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă, iar rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. În consecință, s-a concluzionat că gripa evoluează epidemic, scrie Realitatea.net.

Au fost raportate la nivel national 7022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, un număr aproape dublu față de cele raportate în săptămâna precedentă (3645) și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent S 05/2019 (3455 cazuri).

La  nivel  național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (145.622) și cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (102.981).

Au fost raportate 38 de cazuri de Infecții  Respiratorii Acute  Severe  (SARI), cu 23 mai multe (de 2,5 ori mai multe) fata de  saptamana precedenta si cu 42 mai putine (de 2 ori mai putine) față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 18 decese confirmate cu virus gripal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!