/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Reniță cere de la Greceanîi lista deputaților care au fost în deplasări peste hotare: „Au plecat din banii contribuabililor nu ai partidului”

missing
06 februarie 2020, ora 15:08

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, i-a cerut președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, să prezinte toate informațiile despre deplasările de serviciu în străinătate ale deputaților și cheltuielile suportate.

Reniță spune că în deplasări ar fi mers, de cele mai multe ori, deputați socialiști.

Solicit să faceți publică lista tuturor deputaților care au fost în deplasări din ce partide fac parte și dacă sunt cumva și independenți. Deplasările sunt de serviciu din banii luați de la contribuabilii noștri nu de la partid”, a declarat Iurie Reniță la sfârșitul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a cerut Secretariatului Parlamentului să pregătească informațiile cerute de Reniță până săptămâna viitoare.

„Să le prezentați la toți deputații, toată lumea să vadă”, a cerut președinta Parlamentului.

La sfârșitul anului trecut, Iurie Reniță i-a cerut președintei Comisiei politică externă, Violeta Ivanov, să fie inclus într-un grup de prietenie ca să poată merge în deplasare peste hotare măcar o dată. Atunci, Zinaida Greceanîi a ironizat și a rugat-o pe Ivanov să-l includă pe deputatul PPDA în toate grupurile de prietenie.

Haz în Parlament! Deputatul Reniță vrea să meargă în deplasări. Greceanîi: „Rog să-l includeți în toate grupurile de prietenie”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram