Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, i-a cerut președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, să prezinte toate informațiile despre deplasările de serviciu în străinătate ale deputaților și cheltuielile suportate.

Reniță spune că în deplasări ar fi mers, de cele mai multe ori, deputați socialiști.

Solicit să faceți publică lista tuturor deputaților care au fost în deplasări din ce partide fac parte și dacă sunt cumva și independenți. Deplasările sunt de serviciu din banii luați de la contribuabilii noștri nu de la partid”, a declarat Iurie Reniță la sfârșitul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a cerut Secretariatului Parlamentului să pregătească informațiile cerute de Reniță până săptămâna viitoare.

„Să le prezentați la toți deputații, toată lumea să vadă”, a cerut președinta Parlamentului.

La sfârșitul anului trecut, Iurie Reniță i-a cerut președintei Comisiei politică externă, Violeta Ivanov, să fie inclus într-un grup de prietenie ca să poată merge în deplasare peste hotare măcar o dată. Atunci, Zinaida Greceanîi a ironizat și a rugat-o pe Ivanov să-l includă pe deputatul PPDA în toate grupurile de prietenie.

Haz în Parlament! Deputatul Reniță vrea să meargă în deplasări. Greceanîi: „Rog să-l includeți în toate grupurile de prietenie”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!