/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un bărbat de 56 de ani, din Moldova, condamnat la zece ani de pușcărie pentru exploatarea sexuală a unui adolescent

missing
06 februarie 2020, ora 09:17

Un bărbat cu vârsta de 56 de ani a fost condamnat recent la zece ani închisoare pentru că ar fi exploatat sexual un adolescent. Infracțiunea în privința minorului a fost comisă în anul 2011, atunci când acesta avea vârsta de 16 ani. Informează serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Condamnatul este originar din nordul republicii, are studii medii, este divorțat, iar anterior nu a mai fost judecat, potrivit procurorilor.

„Bărbatul a profitat de faptul că victima era într-o situație financiară precară și context familial vulnerabil – era orfan de tată și locuia doar cu bunicii, iar mama locuia într-o altă localitate, cu un alt partener de viață. Prin urmare, procurorii au investigat faptele acestuia în contextul în care inculpatul a determinat un cetățean să-l recruteze pe adolescent, astfel încât să-l abuzeze sexual, în repetate rânduri, atunci când venea în vizită în țară. Cetățeanul la care bărbatul a apelat, în anul 2013 a fost condamnat de rând cu alte persoane – inclusiv un cetățean al Siriei – pentru infracțiunea de trafic de copii în scop sexual”, se menționează într-un comunicat al PCCOCS.

Făptașul va rămâne în arest preventiv, care i-a fost aplicat în luna martie a anului 2019.

Sentința este cu drept de atac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram