Un bărbat cu vârsta de 56 de ani a fost condamnat recent la zece ani închisoare pentru că ar fi exploatat sexual un adolescent. Infracțiunea în privința minorului a fost comisă în anul 2011, atunci când acesta avea vârsta de 16 ani. Informează serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Condamnatul este originar din nordul republicii, are studii medii, este divorțat, iar anterior nu a mai fost judecat, potrivit procurorilor.

„Bărbatul a profitat de faptul că victima era într-o situație financiară precară și context familial vulnerabil – era orfan de tată și locuia doar cu bunicii, iar mama locuia într-o altă localitate, cu un alt partener de viață. Prin urmare, procurorii au investigat faptele acestuia în contextul în care inculpatul a determinat un cetățean să-l recruteze pe adolescent, astfel încât să-l abuzeze sexual, în repetate rânduri, atunci când venea în vizită în țară. Cetățeanul la care bărbatul a apelat, în anul 2013 a fost condamnat de rând cu alte persoane – inclusiv un cetățean al Siriei – pentru infracțiunea de trafic de copii în scop sexual”, se menționează într-un comunicat al PCCOCS.

Făptașul va rămâne în arest preventiv, care i-a fost aplicat în luna martie a anului 2019.

Sentința este cu drept de atac.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!