Președintele Igor Dodon a confirmat că cea de-a treia persoană care a primit o altă identitate, împreună cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, este milionarul Vaja Jhashi.

Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul unei noi emisiuni „Președintele Răspunde”.

„În noiembrie anul trecut, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, v-am informat că am primit informații că sunt două persoane, care în opinia SIS-ului și altor structuri au obținut a doua identitate ilegal. Am spus că una este Plahotniuc, dar a doua nu am numit-o, pentru că Serviciul a spus că este informație secretă. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Iaralov, dar este Vaja Jhashi”, a declarat Dodon.

Mai devreme, holdingul „Trans-Oil Group” a emis un comunicat de presă în care a negat faptul că Vaja Jhasi ar deține identitate dublă. Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație este mincinoasă”, afirmau reprezentanții companiei.

Vaja Jhashi a fost membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri a lui Vlad Plahotniuc. De asemenea, omul de afaceri a fost prim-vicepreședinte al Consiliului de Administrație al „Victoriabank” când președinte al Consiliului era Vlad Plahotniuc, dar și acționar la „OTIV Prime Holding”, companie care îi aparține tot lui Plahotniuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!