/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Câțiva deputați, confuzi atunci când au fost întrebați de salarii. Nu știu ce leafă au ridicat pentru luna ianuarie

missing
06 februarie 2020, ora 16:56

După ce salariile deputaților au crescut de la 1 ianuarie cu patru mii de lei datorită unei prevederi incluse în Legea bugetului și acceptată de Guvernul Chicu, parlamentarii au fost întrebați ce salariu ridică lunar. Unii au spus că nu cunosc sumă care le este transferă pe card. Alții, însă au afirmat că nici nu au știut că există un astfel de amendament. 

Salariile vin pe cartelă și nu întotdeauna urmărești acest lucru și acolo vin în câteva tranșe. Trebuie să stai cu creionul, să numeri”, a spus deputatul democrat Dumitru Diacov.

„Ați primit salariul pe card? – Nu știu,  nu m-am uitat pe card. Probabil că trebuie să fie deja. Eu achit cu cardul, nu știu, nu verific. – Să înțelegem că suma e mare dacă tot achitați și nu dați de capăt. – (râde) Economisim”, a precizat Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

– Ce salariu aveți? – Sincer nu cunosc. – Nu contează salariu pentru dumnevoastră? – Contează, doar că salariul deputaților din fracțiunea noastră este direcționat spre scopuri caritabile. – Din ce bani trăiți? – Am fost și sunt implicată în unele proiecte care îmi aduc venituri”, a răspuns deputata Partidului Șor Marina Tauber.

„ – Ce salariu ați ridicat pentru ianuarie? – Nu știu exact cifra, dar este ceva până la șapte mii de lei. Noi am discutat astăzi în fracțiune, ca această creștere salarială, dacă o să fie, fiecare să decidă unde să o doneze”, a menționat deputatul partidului Democrat, Vladimir Cebotari.

– Ultimul salariu a venit majorat? – Noi am fost în vacanță în luna ianuarie și transferul care s-a făcut la card chiar nu m-am uitat”, a spus Maria Ciobanu, deputată fracțiune PPDA.

De partea cealaltă, deputatul PAS Radu Marian, a recunoscut că defapt nici nu a citit amendamentul.

„Recunosc că atunci nu am observat amendamentul în lectura a doua. Au fost foarte multe amendamente, neobișnuit de multe. – Deputații nu prea le citesc pe toate? – Pe acesta noi da, recunosc că nu l-am observat. Dar l-am observat mai târziu. – După ce a fost votat. – Da, ei l-au votat”, a spus Marian.

Și Vasile Bolea a comentat acest subiect. Acesta s-a arătat cam deranjat de întrebările reporterei TV8.

„Pentru dumnevoastră acest salariu contează? – Aveți „oleacă” de respect. Mulțumesc… Oricărui cetățean când li se majorează salariu are o oarecare satisfacție. – Când vor avea și cetățenii R. Moldova această satisfacție? -… ”

După ce au votat împreună cu PDM amendamentul propus de democratul Vladimir Cebotari la Legea bugetului, datorită căruia salariile deputaților au crescut cu 4000 de lei, socialiștii dau înapoi și anunță că vor înregistra o inițiativă prin care vor cere Guvernului să anuleze prevederile care vizează lefurile deputaților.

Informația despre majorările de salarii a fost făcută publică ieri de un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a fost imediat atacat de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a acuzat că lansează fack news-uri și l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament. După ce Dumitru Alaiba a postat bonurile de salariu, pe care le-a primit, Adela Răileanu și-a șters postarea de pe profilul său de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram