Zeci de sate au rămas astă noapte fără curent electric în urma vântului puternic de astă noapte. Totodată, câțiva copaci s-au prăbușit, cauzând daune. 

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni, și Cahul. Un alt arbore a căzut pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

În localitatea Tudora, raionul Ștefan –Vodă, salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu.

Cu privire la localitățile care au rămas fără electricitate, reprezentanții IGSU spun că este vorba despre 39 de sate și orașe din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova.

„Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 6 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori. În urma situațiilor înregistrate nici o persoană nu a avut de suferit”, precizează reprezentanții IGSU.

Amintim că, meteorologii au anunțat cod galben de vânt puternic, valabil pentru ziua de azi și mâine.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!