/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Copaci doborâți și zeci de sate rămase fără curent - isprava vântului puternic de astă noapte

missing
06 februarie 2020, ora 10:06

Zeci de sate au rămas astă noapte fără curent electric în urma vântului puternic de astă noapte. Totodată, câțiva copaci s-au prăbușit, cauzând daune. 

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni, și Cahul. Un alt arbore a căzut pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

În localitatea Tudora, raionul Ștefan –Vodă, salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu.

Cu privire la localitățile care au rămas fără electricitate, reprezentanții IGSU spun că este vorba despre 39 de sate și orașe din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova.

„Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 6 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori. În urma situațiilor înregistrate nici o persoană nu a avut de suferit”, precizează reprezentanții IGSU.

Amintim că, meteorologii au anunțat cod galben de vânt puternic, valabil pentru ziua de azi și mâine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram