Baza de odihnă „Mechta” din Zatoka, Ucraina, care aparține Republicii Moldova, este lăsată de izbeliște. Un avocat din Ucraina spune că, din motiv că autoritățile noastre nu o administrează corect, „oligarhii locali” din această regiune au pus ochii pe ea. Din spusele lui, acolo se ridică diferite construcții ilegale, iar autoritățile Republicii Moldova trebuie să intervină de urgență cu un demers la Procuratura Ucrainei pentru a fi pusă sub sechestru această proprietate, în caz contrar, riscăm să o pierdem. 

Avocatul din Ucraina sus-menționat este Stanislav Klimenko. Acesta a abordat și anterior subiectul legat de baza de odihnă „Mechta”, iar acum s-a adresat la parlamentarii din fracțiunea Platformei DA pentru ca aceștia să-l ajute să atragă atenția autorităților de la noi asupra acestei probleme, spune Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

„În prezent, din imobilele de pe teritoriul bazei de odihnă a rămas doar fundamentul. Prețul de piață al terenului unde este situată baza este de peste 300 de mii de euro. În prezent, acest teren este practic pierdut. Aici se ridică diferite construcții ilegale, fără acte permisive”, a declarat avocatul.

Captură, Google.maps: pravdazatoki.com

Mai mult, avocatul zice că secretarul Consiliului local al satului Zatoka, Veaceslav Bokiy, și-ar construi acolo un hotel.

„În urma demersurilor pe care le-am făcut, Procuratura ucraineană a intentat în privința acestuia două cauze penale pentru distrugerea intenționată a bazei de odihne și pentru construire neautorizată”, a spus Klimenko.

Obiectul de infrastructură a fost introdus în Registrul Patrimoniului Public de către Agenția Proprietăți Publice (APP) în anul 2016, potrivit lui Alexandru Slusari. Vicepreședintele Parlamentului a spus că va cere conducerii APP să facă o inventariere a tuturor proprietăților publice ale Republicii Moldova în Ucraina și un raport al modului în care acestea se gestionează. Acesta a spus că se va adresa și Procuraturii din Ucraina cu privire la acest subiect.

Baza de odihnă are o suprafață de circa 40 de ari.

Vom reveni cu detalii la acest subiect.

În toamna acestui an, presa din Ucraina a publicat mai multe imagini cu Baza de Odihnă „Mechta”

Foto: pravdazatoki.com

Foto: pravdazatoki.com

Foto: pravdazatoki.com

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!