Situație incertă la o grădiniță din sectorul Ciocana, care urma să fie vizitată astăzi de președintele Igor Dodon. Aseară, pe rețele sociale au apărut mesaje în care părinții ar fi fost anunțați despre vizita înaltă, iar pentru asta ei urmau să-și dichisească picii: adică să-i îmbrace frumos, să-i tundă și să-i pieptene. Odată ce mesajul a devenit viral, mai mulți jrunaliști s-au grăbit să asiste și ei la eveniment, însă șeful statului nu și-a mai făcut apariția, cât a fost și echipa TV8 acolo.

Avem nevoie de un părinte, care să ne onoreze cu prezența împreună cu educatorul în sală. Copiii îmbrăcați, tunși și pieptănați frumos”. Un astfel de mesaj ar fi primit aseară unii părinți care-și duc copiii la grădinița 225. După publicarea acestuia pe rețelele sociale, și jurnaliștii au vrut să afle cum va decurge vizita președintelui. La fața locului am surprins câțiva polițiști. Iar ceva mai devreme, curtea strălucea de curățenie, datorită unor muncitori. La cameră însă au precizat că nu fac nimic ieșit din comun.

„Să fie curățenie în oraș. -Dar știți că vine președintele? -Care? -Dodon. -Nu”.

Lângă grădiniță, președintele era așteptat și de niște locatare, care au auzit despre vizita lui Igor Dodon. Au vrut să-i vorbească despre problemele din curtea lor.

„Cu plăcere îl întâmpin, să vadă cred ce se face aici. Să-l vedem aici, să întrebăm ce face, că aici o să ne acopere cu totul”.

Este trecut de ora 11, iar președintele tot nu își face apariția. În schimb, odată ce presa s-a făcut văzută, toate intrările în grădiniță au fost încuiate și nimeni nici măcar nu iese să ne deschidă”, Diana Popa, reporteră TV8.

„Bună ziua! Puteți să ne deschideți?”

Nici părinții nu păreau să cunoască prea multe.

„Va fi îmi pare că președintele… -V-au spus că va fi Igor Dodon? -Da. La tema sănătatea copiilor. Nu știu mai exact. Nu, nu am auzit nimic. -Dar de ce ați fost la grădiniță? -La revedere”.

Nu am aflat nimic nici de la educatoarele care au ieșit afară cu copiii. (762_4826_01). Într-o discuție la telefon, directoarea grădiniței ne-a spus doar că a fost anunțată precum că președintele va fi în trecere prin zonă și că va trece și pe la grădiniță. Însă, ea a negat că părinții au fost îndemnați să-și pregătească, în mod special, copiii pentru această întâlnire. Nu este clar dacă această vizită a avut loc și nici măcar dacă urma să ajungă pe acolo. Purtătoarea de cuvânt a Președinției nu a răspuns la apelurile noastre de telefon și nici la mesaje. În schimb, Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook că a participat dimineața la o întrevedere cu ministrul Apărării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!