Fostul premier Chiril Gaburici neagă că și-ar fi schimbat datele din actele de identitate, așa cum a anunțat cu puțin timp în urmă deputatul Chiril Moțpan. 

Contactat de TV8 pentru o reacție, Gaburici a răspuns scurt: „Nu am schimbat nimic” și ne-a urat o zi bună.

Chiril Moțpan a declarat că fostul premier și-a schimbat patronimicul în acte din Vasile în Valeriu și bănuiește că a făcut acest lucru din cauza dosarului penal pe care îl avea în Rusia pentru trecere ilegală a frontierei şi folosirea actelor false. Autoritățile ruse îl anunțase în căutare pe Gaburici.

Chiril Gaburici, presupun că este vorba despre ex-prim-ministrul R. Moldova, dar nu vreau să insist foarte mult asupra acestui lucru. Conform unei informații operative, în 2015, el și-ar fi schimbat patronimicul din Vasile în Valeri. IDNP-ul este același. De ce a avut nevoie? Pentru că în 2011 a fost anunțat în căutare de Federația Rusă în baza unui dosar penal. Urmează să verificăm aceste informații și să ne convingem că este așa sau nu, iar dacă am greșit, o să-mi cer scuze de la domnul Gaburici”, a spus Chiril Moțpan în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!