/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Consulul ucrainean, suspectat în cazul minorei violate la Bălți, a fost suspendat din funcție

07 februarie 2020, ora 13:35

Consulul ucrainean de la Bălți, a fost suspendat din funcție, după ce organele de anchetă au început să investigheze posibila implicare a lui în cazul minorei violate, scrie interfax.ru.

Potrivit sursei citate, cea care a depus o plângere împotriva consulului a fost însăși victima, o adolescentă de 17 ani din Sângerei. Ea a declarat că funcționarul a abuzat-o.

Presa din Rusia scrie că, potrivit autorităților ucrainene, Ministerul Afacerilor Externe a R. Moldova a informat Ambasada Ucrainei despre acțiunile întreprinse în privința consulului și a solicitat ca acesta să nu părăsească teritoriul țării noastre, până la finalizarea anchetei.

În același timp, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei a deschis o procedură disciplinară, în urma căreia diplomatul a și fost suspendat temporar din funcție.

Anterior, solicitați de tv8.md reprezentanții Ambasadei Ucrainei au confirmat că organele de anchetă investighează posibila implicare a consulului de la Bălți în cazul minorei violate.

Amintim că o adolescentă de 17 ani din Sângerei a fost abuzată sexual de doi indivizi cu vârsta de 37 și respectiv 38 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram