Consulul ucrainean de la Bălți, a fost suspendat din funcție, după ce organele de anchetă au început să investigheze posibila implicare a lui în cazul minorei violate, scrie interfax.ru.

Potrivit sursei citate, cea care a depus o plângere împotriva consulului a fost însăși victima, o adolescentă de 17 ani din Sângerei. Ea a declarat că funcționarul a abuzat-o.

Presa din Rusia scrie că, potrivit autorităților ucrainene, Ministerul Afacerilor Externe a R. Moldova a informat Ambasada Ucrainei despre acțiunile întreprinse în privința consulului și a solicitat ca acesta să nu părăsească teritoriul țării noastre, până la finalizarea anchetei.

În același timp, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei a deschis o procedură disciplinară, în urma căreia diplomatul a și fost suspendat temporar din funcție.

Anterior, solicitați de tv8.md reprezentanții Ambasadei Ucrainei au confirmat că organele de anchetă investighează posibila implicare a consulului de la Bălți în cazul minorei violate.

Amintim că o adolescentă de 17 ani din Sângerei a fost abuzată sexual de doi indivizi cu vârsta de 37 și respectiv 38 de ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!