Chiar dacă drumurile din capitală sunt practicabile, pe unele străzi se circulă în condiții de iarnă. Pentru a evita situațiile problematice de circulație, autoritățile recomandă șoferilor să ocolească drumurile în pantă. Este vorba de străzile Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi Uzinelor.

Primăria municipiului Chișinău informează despre situația în oraș la ora 09:00, ca urmare a condițiilor meteo. La linie au fost emise 321 troleibuze şi 106 autobuze. Transportul electric circulă pe toate rutele conform programului, inclusiv spre suburbii. Cât privește autobuzele, acestea de asemenea circulă conform programului.

Foto: chisinau.md

Serviciile de profil, în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare, sunt pregătite să intervină pentru depășirea situațiilor problematice apărute.

Regia locativ-comunală a activat noaptea cu 31 de utilaje cu perie și lamă, pe trotuare și la trecerile de pietoni. De la ora 04:00, Regia lucrează cu 12 utilaje cu perie și sărărițe, precum și la presărarea materialului antiderapant pe trotuare.

Foto: chisinau.md

La ora 06:00, patru sute de muncitori au intervenit la combaterea poleiului în curțile de blocuri, pe trotuare și trecerile de pietoni. Același gen de lucrări au fost îndeplinite și de către angajații Agenției de Gestionare a Spațiilor Verzi pe trotuarele din parcuri și scuaruri.

Pe parcursul nopții trecute, „Exdrupo” a lucrat cu 37 de autospeciale, la curățarea zăpezii și împrăștiere de antiderapant. Drumarii au presărat 247 tone de antiderapant și 4,5 tone de sare.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!