/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Inginerul-șef de la „Ialoveni-Gaz”, reținut pentru luare de mită. Câți bani a pretins de la un consumator pentru a-i diminua o amendă

missing
07 februarie 2020, ora 15:09

Inginerul-șef de la Ialoveni – Gaz a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins şi primit, sub controlul CNA, 40 000 de lei de la un bărbat pentru a diminua amenda, pe care acesta urma s-o achite, pentru provocarea unei scurgeri de gaze naturale.

Potrivit denunţătorului, în urma unor săpături pe care le-a efectuat în ziua de 29 ianuarie 2020 în localitatea Micăuţi, a fost deteriorată o conductă de gaze, cazul ajungând în atenţia responsabililor de la Ialoveni – Gaz. Deşi a înlăturat defecţiunea din resurse proprii, denunţătorul a fost chemat de inginerul-şef al întreprinderii şi somat să achite 116 000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără însă a-i prezenta un calcul oficial. Din spusele acestuia,  angajatul Ialoveni-Gaz i-ar fi propus o altă soluţie – să achite în casieria întreprinderii 33 000 de lei pentru daunele provocate şi 40 000 de lei să-i dea lui, ca mulţumire pentru că i-ar fi scăzut suma amenzii.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru luare de mită. În urma transmiterii sumei de 40 000 de lei, inginerul-şef a fost prins în flagrant şi reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o  amendă în mărime de la peste 200 de mii de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

SA „Moldova – Gaz” a venit cu o reacție după reținerea inginerului de la Ialoveni.

„Președintele Consiliului de Administrație SA Moldova – Gaz, Vadim Ceban a menționat că este un caz regretabil și se va coopera în acest sens cu organele de anchetă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Moldova – Gaz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram