/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Metamorfoza metropolei: Beijingul a devenit un oraș-fantomă din cauza coronavirsului

07 februarie 2020, ora 19:39

Un oraş de fantome, în asta s-a transformat capitala Chinei. Beijingul, care este casa a peste 25 de milioane de oameni, s-a cufundat dintr-o dată în tăcere. De vină se face virusul ucigaş care a băgat spaima în oameni şi vacanţa prelungită de Anul Nou. Evenimentul se marchează în fiecare an pe 25 ianuarie. 

Situaţia fără precedent la Beijing. Diminețile în metropola chineză s-au transformat dintr-un furnicar cu oameni ce se grăbesc spre serviciu, într-un spațiu gol. Se întâmplă din cauza prelungirii sărbătorilor de Anul Nou, cauzată de izbucnirea coronavirusului.

„Vedeți trotuarele goale, drumurile goale, aproape fără mașini, biciclete sau scutere. În stânga mea este piața mătăsii, unde vin de obicei mulți străini. De asemenea, este închisă. Nu permit nimănui să intre în ea. Acum merg pe metrou până la stația Yun-An Lee, una dintre cele mai aglomerate din oraș. Acum trebuie să trec prin scanerul termic. Nimeni nu coboară din tren și nimeni nu urcă. De obicei, platforma este plină de oameni. Sute și sute de pasageri în vagoane. După cum puteți vedea, acum este complet gol”, Chisholm de Mrk, producător principal Reuters din China.

Epicentrul apariției unui nou tip de coronavirus este orașul Wuhan, din provincia Hubei. Cu toate acestea, din momentul detectării, infecția a reușit să se răspândească în multe alte orașe din China. Oamenilor le este frică să iasă din casă.

„După cum puteți vedea, majoritatea magazinelor, dacă nu fiecare, este închis. Poate că mai funcționează câteva”, Chisholm de Mrk, producător principal Reuters din China.

Numărul celor infectați a depășit 28 de mii, iar peste 560 de persoane au pierdut lupta cu boala. Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze populația privind efectele coronavirusului, Li Wenliang, a murit. El a fost inițial acuzat de poliția din Wuhan, că lansează zvonuri false. Medicul, în vârstă de 34 de ani s-a infectat cu virusul fatal de la un pacient. A fost spitalizat pe 12 ianuarie, iar ieri a cedat bolii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram